Openingstijden De receptie en kassa zijn gesloten van ma 15 juli t/m zo 11 augustus en van ma 19 t/m... Lees hier meer
Opera
Archief

Opera Aïda

Charkov City Opera & Ballet

Dat liefde sterker is dan vijandschap bewijst de componist Verdi in zijn exotische Opera Aïda. Het verhaal leent zich voor spectaculair theater met als hoogtepunt de ’Triomfmars’. Toch is Aïda een intiem en ontroerend drama.

Beschikbaarheid & prijzen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk in onze agenda de huidige evenementen.

bekijk agenda

Inclusief servicekosten, garderobe & pauzedrankje

De Egyptische legeraanvoerder Radames mag na zijn overwinning op de Ethiopiërs trouwen met koningsdochter Amneris. Intussen houdt hij van haar slavin Aïda, dochter van de overwonnen Ethiopische koning. Dat kwetst Amneris en als Radames dan ook nog een militair geheim verraadt, blijkt dat Aïda en hij elkaar, gelijk aan Romeo en Julia, trouw zullen zijn tot in de dood. Wie Verdi’s muziek hoort waant zich in het oude Egypte en ziet de liefde bloeien. De opera wordt onder regie van Marc Krone, muzikale leiding van Jeroen Weierink en in samenwerking met een Nederlands artistiek team naar de theaters gebracht.

Achtergrond

Opera Aïda werd in 1871 voor het eerst opgevoerd in Cairo. Het stuk werd geschreven door componist Verdi naar aanleiding van een nieuw operagebouw in de Egyptische hoofdstad. Exact 100 jaar later, in 1971 brandde het Cairo Opera House af. Het stuk wordt regelmatig opgevoerd bij de piramides van Gizeh. Nu gelukkig ook een stuk dichter bij huis!


Archief