Muziektheater Toneel
Archief

AMADEUS

Een grootse muziektheaterproductie over misschien wel de meest legendarische componist ooit: Wolfgang Amadeus Mozart.

Beschikbaarheid & prijzen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk in onze agenda de huidige evenementen.

bekijk agenda

Inclusief servicekosten, garderobe & pauzedrankje

Voor deze voorstelling kunnen studenten gebruik maken van 50% last-minute studentenkorting. Kijk op deze pagina voor meer informatie en de voorwaarden.

De rebel. Zijn muziek. Zijn ondergang.

Wanneer Mozart als jonge, onconventionele kunstenaar aan het hof van de keizer verschijnt, is hij vastbesloten om een grootse indruk achter te laten. Hofcomponist Antonio Salieri constateert verbijsterd dat de muzikale inspiratie waar hij zelf naar zoekt, door God aan Mozart is geschonken. Gegrepen door obsessieve jaloezie gaat hij de strijd aan met Mozart, met de muziek en uiteindelijk met zijn geloof in God. 

AMADEUS

AMADEUS in regie van Theu Boermans, met Sander Plukaard in de rol van Mozart, en Mark Rietman als Salieri, is een coproductie van de Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY. Naast de negen castleden staan in deze grootse muziektheaterproductie sopraan Lucie Chartin, 40 koorleden van Toonkunstkoor Bekker en een live orkest op het toneel. Daarnaast is een indrukwekkend decor ontworpen, met catwalk in de zaal, door Bernhard Hammer (Soldaat van Oranje). 

AMADEUS is vanaf juni 2019 te zien in de Koninklijke Schouwburg Den Haag en het DeLaMar Theater in Amsterdam. Vanaf september volgt een exclusieve tournee langs de 10 grootste Nederlandse theaters. 

Trouw ⭐⭐⭐⭐⭐ 
"Groots muziektheater." 

Telegraaf ⭐⭐⭐⭐⭐ 
"De monologen van Mark Rietman als Salieri kerven in de ziel." 

Volkskrant ⭐⭐⭐⭐
"Virtuoos acteerwerk."

Inleiding 

Door Robert de Bree 

Het stof wordt van de boeken geblazen en iedereen kan meedoen! Duik in het leven van Mozart: wat is een symfonie, waarom schreef Mozart deze noten? Tijdens deze interactieve inleiding komt zijn hele oeuvre voorbij. Ervaar zijn werk door mee te klappen, te spreken en te zingen. Resultaat: een dieper inzicht in de werken van Mozart. Niet alleen een kijkje achter de schermen maar een kijkje in het leven van deze legendarische componist. Een bezoek aan de voorstelling wordt met deze inleiding nog interessanter.

Robert de Bree is hoboïst van de voorstelling AMADEUS. Hij is docent bij het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, geeft workshops en organiseert Klassieke Muziek Jam Sessies.

Datum - zaterdag 16 november & zondag 17 november 2019 
Tijd - 19.00 uur (za) & 14.00 uur (zo)
Kosten - € 5,00 (inclusief koffie of thee)
Beide inleidingen zijn inmiddels uitverkocht.

Stichting Theateralliantie presenteert theaterproducties in Nederland en België, die in samenwerking tussen producenten en theaters worden gerealiseerd. AMADEUS is een coproductie van de Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY.

Een complete middag of avond uit

Vanaf 17.00 uur is ons restaurant geopend en hebben we een speciale Amadeus theaterschotel samengesteld (17,50 per persoon). Ook kunt u à la carte dineren. 

Amadeus theaterschotel
Medaillons van varkenshaas, gevuld met champignons | Rode wijnsaus | Stamppotje van boerenkool | Krokantje van parmezaanse kaas | Frisse salade

Reserveer de theaterschotel, of à la carte via deze pagina of tijdens het bestellen van uw kaarten.

Archief