Muziektheater Toneel

AMADEUS

Een grootse muziektheaterproductie over misschien wel de meest legendarische componist ooit: Wolfgang Amadeus Mozart.

Beschikbaarheid & prijzen

dag datum aanvang prijsAfhankelijk van rang
vrijdag 15-11-2019 20:00 uur € 31,56 - € 46,56 bestel
bestel
zaterdag 16-11-2019 20:00 uur € 31,56 - € 46,56 bestel
bestel
zondag 17-11-2019 15:00 uur € 31,56 - € 46,56 bestel
bestel

Prijzen inclusief garderobe, pauzedrankje en servicekosten

Zijn rebel. Zijn muziek. Zijn ondergang.

Wanneer Mozart als jonge, onconventionele kunstenaar aan het hof van de keizer verschijnt, is hij vastbesloten om een grootse indruk achter te laten. Hofcomponist Antonio Salieri constateert verbijsterd dat de muzikale inspiratie waar hij zelf naar zoekt, door God aan Mozart is geschonken. Gegrepen door obsessieve jaloezie gaat hij de strijd aan met Mozart, met de muziek en uiteindelijk met zijn geloof in God. 

AMADEUS

AMADEUS in regie van Theu Boermans, met Sander Plukaard in de rol van Mozart, en Mark Rietman als Salieri, is een coproductie van de Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY. Naast de negen castleden staan in deze grootse muziektheaterproductie sopraan Lucie Chartin, 40 koorleden en een live orkest op het toneel in een indrukwekkend decor ontworpen door Bernhard Hammer (Soldaat van Oranje). 

AMADEUS
 is vanaf juni 2019 te zien in de Koninklijke Schouwburg Den Haag en het DeLaMar Theater in Amsterdam. Vanaf september volgt een exclusieve tournee langs de 10 grootste Nederlandse theaters. 


Stichting Theateralliantie presenteert theaterproducties in Nederland en België, die in samenwerking tussen producenten en theaters worden gerealiseerd. AMADEUS is een coproductie van de Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY.


Om alvast in de stemming te komen