De overheid heeft besloten dat evenementen tot 1 september niet doorgaan. Dit betekent dat ook in MartiniPlaza evenementen komen te vervallen of worden verplaatst. Lees meer

Carmina Burana

Dirigent Raymond Janssen tekent samen met het International Symphony Orchestra uit Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ voor een grootse uitvoering van de Carmina Burana. In 2019 trok deze concertreeks volle zalen en verbrak alle records. Ook in 2020 kunt u genieten van deze prachtige voorstelling.

Beschikbaarheid & prijzen

dag datum aanvang prijsAfhankelijk van rang
dinsdag 01-12-2020 20:00 uur € 47,20 - € 71,20 bestel "
bestel

Inclusief servicekosten, garderobe & pauzedrankje

O Fortuna

Niet voor niets behoort de Carmina Burana – mede dankzij het wereldberoemde ‘O Fortuna’ - tot de meest populaire muziekstukken ter wereld. Meer dan 130 musici voeren het muzikale meesterwerk van componist Carl Orff uit en de publieke belangstelling is nog steeds massaal. Een reprise in 2020 kan dan ook niet uitblijven. We zijn verheugd om de voorstelling opnieuw in MartiniPlaza Theater te verwelkomen. 

Geniet van elk moment dat geluk brengt 

Deze boodschap vormt het centrale thema van de Carmina Burana, een muzikaal meesterwerk van de hand van componist Carl Orff. In de 13de eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten - als reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk - het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte hun Latijnse en Duitse teksten als basis van zijn Carmina Burana en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het resultaat is een krachtig en opzwepend muziekstuk vol met voortstuwende ritmes.

Mede dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting maakt dit van elke uitvoering een intense belevenis. Het meest beroemde stuk uit de Carmina Burana is zonder twijfel ‘O Fortuna’. Het heeft anno 2020 een iconische status bereikt en is toegepast bij tientallen commercials, als basis voor hedendaagse hits en werd gebruikt bij films als Excalibur en The Doors. Dirigent Raymond Janssen presenteert tijdens zijn uitvoering van de Carmina Burana een overweldigende versie van dit spectaculaire nummer dat direct het hoogtepunt van het concert vormt. 

Uitvoerenden

Orkest
International Symphony Orchestra uit Lviv

Koor
Het Nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’

Dirigent
Raymond Janssen

Solisten
Mariana Bulicanu – sopraan
Valentin Roceveanu  – tenor
Iordache Basilic – bariton
Eugene Kruk – Viool

Een complete avond uit

Vanaf 17.00 uur is ons restaurant geopend en hebben we een speciale Carmina Burana theaterschotel samengesteld (17,50 per persoon). Ook kunt u à la carte dineren. Reserveer meteen tijdens het bestellen van uw kaarten of via deze pagina.

Carmina Burana theaterschotel

Gevulde Varkenshaas met zongedroogde tomaat en pancetta | Mousseline van truffel-aardappel | Groene groente | Rauwkost salade