Musical
Archief

CATS

De musicalklassieker CATS komt na meer dan tien jaar terug naar Groningen! Het tijdloze kattenverhaal van Andrew Lloyd Webber is van 9 tot en met 14 april 2019 exclusief voor het Noorden van Nederland te zien in MartiniPlaza. Voor het allereerst zal de Londense West End versie in ons land worden opgevoerd.

Beschikbaarheid & prijzen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk in onze agenda de huidige evenementen.

bekijk agenda

Inclusief servicekosten, garderobe & pauzedrankje

Deze slechts 8 voorstellingen bieden u een unieke kans om de Engelstalige CATS te beleven zonder daarvoor helemaal naar Londen te hoeven reizen. Vanzelfsprekend wordt de voorstelling in het Nederlands boventiteld zodat u niets van het verhaal hoeft te missen.

Bij 'Cats' wordt gebruikt gemaakt van dynamic pricing. Entreeprijzen kunnen dus variëren op basis van datum en locatie.

Last minute
50%% voor zondag 14 april

Voor de snelle beslissers: ben je flexibel genoeg om op korte termijn naar CATS te gaan? Dan betaal je max 50% minder voor je ticket. Wees er snel bij. 

Om alvast in de stemming te komen

Het verhaal

Het tijdloze verhaal raakt zowel jong als oud: het speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘Jellicle’- katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grizabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar verdriet willen ze niets van haar weten. Het kattenfeest wordt wreed verstoord wanneer Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider. En deze wijze oude kater kiest uitgerekend Grizabella om herboren te worden...


NRC ⭐⭐⭐⭐
"Nieuwe Cats is betoverend schouwspel"

Musicalweb ⭐⭐⭐⭐⭐
"Cats blijft een klassieker: een unieke must see"

Achtergrond

Sinds de première in 1981 speelde CATS onafgebroken gedurende een recordperiode van 21 jaar (!) zo’n 9.000 voorstellingen in Londen. De onvergetelijke hit ‘Memory’ staat in het collectieve geheugen gegrift en is inmiddels door meer dan 150 artiesten gecoverd, van Barbra Streisand tot Céline Dion. De hitmusical boeit al meer dan 37 jaar toeschouwers van alle leeftijden en alle culturen en zorgt ervoor dat het publiek avond aan avond ontroerd en razend enthousiast het theater verlaat. Inmiddels bezochten meer dan 81 miljoen mensen in meer dan 30 landen de show die al in 15 talen werd opgevoerd. CATS bestaat uit maar liefst 57 artiesten en technici. De unieke bundeling van talent van de voornamelijk Engelse cast zorgt voor een explosie van energie op het podium. De katten kijken er naar uit u te mogen verwelkomen! 

Lees hier meer over de historie van de musical.


Archief