Theatercollege
Archief

De Grote Europashow met de Kiesmannen

De Italianen willen alleen maar spenden, de Polen en Hongaren breken de rechtsstaat af en de de Britten gaan weg. Tegelijkertijd roept Macron op tot een Europese Renaissance, wordt Rutte steeds enthousiaster over Europese samenwerking en wil Frans Timmermans zelfs president van de Europese Commissie worden.

Beschikbaarheid & prijzen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk in onze agenda de huidige evenementen.

bekijk agenda

Op 23 mei zijn volgens velen de belangrijkste Europese Verkiezingen ooit. Vroeger stond de EU voor vrede en veiligheid; maar nu? Heb jij enig idee welke kant we op moeten gaan? Of heb je eigenlijk geen idee hoe het allemaal in elkaar zit? Vindicat atque Polit presenteert: de Grote Europashow.

Stap op maandag 13 mei samen met de Kiesmannen het Europese experiment in, ontrafel het Europese verhaal en verken welke kant het op moet met dit enorme project dat geen duidelijke richting lijkt te hebben. De Kiesmannen loodsen je door de Brusselse jungle: waarom bestaat de EU? Hoe werkt de EU? Waar kan je op stemmen en welke koers kiezen de verschillende partijen op thema’s als klimaat, migratie en de toekomst van de EU? In één avond sleuren de Kiesmannen je tijdens een interactieve verkiezingsshow vol verrassingen door het politieke moeras, zodat jij op 23 mei geïnformeerd het stemhokje in kan stappen.

De Kiesmannen zijn twee Amsterdamse vrienden (Dylan Ahern & Jochem Jordaan). Na eerdere uitverkochte verkiezingsshows in o.a. Paradiso Amsterdam en de Stadsschouwburg Groningen gaan ze nu op tournee door heel Nederland om jongeren te mobiliseren voor de Europese Verkiezingen. #ProveThemWrong Tijdens de vorige Europese verkiezingen van 2014 ging slechts 18% van de Nederlandse jongeren stemmen. Dat moet dit jaar anders. Let’s #ProveThemWrong. Deze show wordt gesteund door Ikstemdezekeer.eu

Archief