De Rijdende Popschool

10-jarig bestaan

De Rijdende Popschool viert haar 10-jarig bestaan in MartiniPlaza.

Beschikbaarheid & prijzen

dag datum aanvang prijsAfhankelijk van rang
zaterdag 10-12-2022 12:00 uur € 7,50 - € 15,00 bestel
bestel

De Rijdende Popschool

Om het 10-jarig bestaan te vieren komt er op 10 december 2022 een festival in MartiniPlaza. De voorgaande editie in 2019 was een groot succes en ook dit jaar wil De Rijdende Popschool weer veel mensen bij dit DIY festival. DIY staat voor Do It Yourself. Je kunt zelf optreden of bijvoorbeeld workshops en masterclasses volgen. Bezoekers kunnen niet alleen kijken naar artiesten zoals bijvoorbeeld Wat Aans! en Bert Hadders, ze kunnen ook zelf aan de slag!

De Rijdende Popschool maakt popcultuur toegankelijk voor (muzikaal) talent in de gehele provincie Groningen. Het begon in 2012 in Garmerwolde waar kinderen, jongeren en volwassenen muziekles in een bandje kregen. Inmiddels is De Rijdende Popschool actief geweest in 57 dorpen in Noord-Nederland en zijn er nog twee projecten opgestart.

De Rijdende Popschool Educatie

De Rijdende Popschool Educatie geeft workshops voor bedrijven, de jeugdzorg, op basisscholen, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. Jaarlijks is De Rijdende Popschool actief op meer dan 30 scholen. Deelnemers zijn altijd erg betrokken staan er voor open om nieuwe dingen te leren op het gebied van popcultuur.

DeClick

DeClick is een participatieproject voor jongeren die iets met cultuur willen doen of daar al mee bezig zijn en hier graag samen met anderen aan willen werken. Het doel van DeClick, naast nog meer mogelijkheden bieden voor uiten van popcultuur in de regio, is om jongerenwerk te ondersteun in hun maatschappelijke doelstellingen. Er zijn sinds 2020 al meer dan 16 werkplaatsen gestart op verschillende locaties in de provincie met ruim 125 deelnemers.

Prijzen
0 t/m 8 jaar: gratis
8 t/m 16 jaar: € 7,50
18 jaar en ouder: € 15,-