Corona | GGD test- en vaccinatielocatie MartiniPlaza Lees meer
Muziektheater
Archief

De Tour van '80

Een avond met Joop

In het voorjaar van 2020 wordt met een theatertournee in acht etappes een feestelijk eerbetoon gebracht aan hoofdrolspeler Joop Zoetemelk.

Beschikbaarheid & prijzen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk in onze agenda de huidige evenementen.

bekijk agenda

Inclusief servicekosten, garderobe & pauzedrankje

De Tour van '80

De Tour van ’80 is een wielertheatershow in multidisciplinaire setting: muziek, toneel, beeldend proza, fijnzinnige poëzie en theatrale interviews – een avond waarin de dramatiek van de Tour de France liederlijk zal weerklinken en verbeeld. In mei/juni 2020 exclusief te zien in acht grote theaters in Nederland, waaronder MartiniPlaza.

Namen en rugnummers

Een kopgroep van artiesten met een groot wielerhart brengt een ongekende ode aan Joop Zoetemelk, de held ook van hún jeugdjaren. Wilfried de Jong, Mart Smeets, Eric Corton, Bert Wagendorp, JW Roy en Ocobar, zijn trouwe TI Raleigh-ploegmaten Henk Lubberding, Leo van Vliet en Johan van der Velde. En uiteraard kopman Joop Zoetemelk zelve. In de snel schakelende regie van Antoine Uitdehaag passeert verder een peloton wereldberoemde wielervedetten in een waaier vol verbluffende wielercinema en demarrerende verrassingen.

Een complete avond uit

Vanaf 17.00 uur is ons restaurant geopend en hebben we een speciale Tour van '80 theaterschotel samengesteld (17,50 per persoon). Ook kunt u à la carte dineren. Reserveer meteen tijdens het bestellen van uw kaarten of via deze pagina.

Tour van '80 theaterschotel
Witte asperges met gegrilde ham | Geklaarde roomboter | Aardappelmousseline | Gekookte eieren | Frisse salade

Archief