Congres Evenement

Groninger Ondernemingsprijs 2018

Op donderdag 29 november vindt de feestelijke finale-avond van de Groninger Ondernemingsprijs 2018 plaats in MartiniPlaza. Sinds 1997 wordt de Groninger Ondernemingsprijs uitgereikt aan een toonaangevend bedrijf in stad en ommeland.

De nominaties

De jury, onder voorzitterschap van de gedeputeerde van Economische Zaken, nomineert uit de aangemelde bedrijven uiteindelijk 8 tot 10 potentiële winnaars. Na een tweede selectieronde blijven er drie finalisten over. Elke finalist krijgt een uitgebreide bedrijfsscan aangeboden; drie hoofdsponsors van de Ondernemingsprijs, De Haan Advocaten & Notarissen, DBO Accountants en Adviseurs en Rabobank Stad en Midden Groningen, voeren de bedrijfsscan uit. Rondom de nominaties en de uitreiking van de prijs is er volop publiciteit. Tijdens de finale wordt de winnaar van de ondernemingsprijs op feestelijke wijze bekend gemaakt.

Genomineerden

De jury van de Groninger Ondernemingsprijs heeft de namen bekendgemaakt van tien genomineerde bedrijven voor de editie 2018. In alfabetische volgorde gaat het om: Bano (Groningen), Borgesius (Stadskanaal), Effektief Groep (Groningen), FritsJurgens (Kolham), HempFlax (Oude Pekela), Hibex (Groningen), Koopman Logistics (Zuidhorn), Koninklijke Oosterhof Holman (Grijpskerk), Roossien (Groningen) en Vandinter Semo (Scheemda). 

Pitchpresentaties

De tien genomineerde ondernemingen worden deze zomer geïnterviewd door specialisten van De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Stad en Midden Groningen. Op basis van de rapportage die hiervan wordt opgesteld zal de jury drie finalisten voorselecteren. Deze Top 3 kan alleen nog veranderen door de pitchpresentaties die de tien bedrijven geven tijdens de Nominatiebijeenkomst op donderdag 27 september bij Noorderpoort Stadskanaal. Daar maakt de jury uiteindelijk de drie finalisten bekend.


Groninger Ondernemingsprijs 2017