Openingstijden De receptie en kassa zijn gesloten van ma 19 t/m zo 25 augustus. Lees hier meer
Evenement
Archief

Groninger Sportgala 2018

Tijdens het Groninger Sportgala op dinsdag 12 februari 2019 staat het uitreiken van de sportprijzen en het eren van de sport(ers) van de gemeente en de provincie Groningen centraal.

Er worden prijzen in de categorieën sporter, sportploeg en sporttalent van het jaar uitgereikt. De Gemeente Groningen reikt deze avond de Stimuleringsprijs en de Breedtesportpenning uit. 

Categorieën en genomineerden

Er zijn drie categorieën. In de categorie sporter zijn genomineerd: schaatser Marcel Bosker, wereldkampioene kickboksen Sarèl de Jong en atlete Danaïd Prinsen. In de categorie sportploeg zijn de genomineerden: landskampioen basketbal Donar, landskampioen volleybal Abiant Lycurgus en ijshockeyclub Gijs Groningen. De genomineerden in de categorie Sporttalent zijn wielrenster Lonneke Uneken, basketballer Rienk Mast en judoka Marin Visser. De Sportprijscommissie kiest de winnaar in de categorie Sporttalent. Dit betreft geen publieke verkiezing. 

Gezamenlijke opzet

Het Groninger Sportgala 2018 is een gezamenlijk initiatief van Sportplein Groningen, gemeente Groningen en MartiniPlaza. Net als vorig jaar wordt een combinatie gemaakt van de uitreiking van zowel de gemeentelijke als de provinciale sportprijzen. De organiserende partijen zijn trots op de sport en de sporters in zowel de gemeente als de provincie Groningen.

Let op: er kunnen geen tickets worden gekocht voor het Groninger Sportgala 2018 (alleen genodigden).

Archief