Wegwerkzaamheden Automobilisten vanuit richting Drachten of Groningen West Lees meer
Toneel
Archief

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht laat je de wereld zien door de ogen van iemand die met autisme leeft en daardoor alledaagse dingen soms als onbegrijpelijk ervaart. Tegelijk levert dat ook een volstrekt originele kijk op de wereld om ons heen op.

Beschikbaarheid & prijzen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk in onze agenda de huidige evenementen.

bekijk agenda

Inclusief servicekosten, garderobe & pauzedrankje

Wij hanteren een maximum van 4 tickets per bestelling wegens de coronamaatregelen. Meer dan 4 tickets? Verdeel uw tickets dan over twee of meer boekingen.

Het wonderbaarlijke voorval

Maak kennis met Christopher, een 15-jarige jongen die met een vorm van autisme leeft. Christopher houdt van wiskunde, van lijstjes en patronen en hij spreekt altijd de waarheid. Van mensen begrijpt hij dan weer niet zo veel. Als Christopher de dode hond van zijn buurvrouw in de tuin aantreft en hij verdacht wordt van moord gaat hij op onderzoek uit om de dader te achterhalen. Tijdens zijn zoektocht komt Christopher achter onverwachte waarheden die zijn wereld op zijn kop zetten.

'It's about how little separates us from those we turn away from in the street. It's about how badly we communicate with one another. It's about accepting that every life is narrow and that our only escape from this is not to run away (to another country, another relationship, a slimmer, more confident self) but to learn to love the people we are and the world in which we find ourselves'. - Mark Haddon

The curious incident with the dog in the nighttime

De roman The curious incident with the dog in the nighttime van Mark Haddon was meteen bij verschijning in 2003 alom geliefd. Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en won het boek diverse literaire prijzen. In 2012 volgde een eveneens zeer succesvolle toneelbewerking door The National Theatre in Londen die 7 Oliver Awards won en inmiddels over de hele wereld te zien is. Op Broadway sleepte de voorstelling diverse prijzen in de wacht waaronder 5 Tony Awards.

Dit is de eerste keer dat The curious incident with the dog in the nighttime in een Nederlandse vertaling te zien is. Deze productie van de Theateralliantie zal geregisseerd worden door Pieter Kramer met Mattias van de Vijver in de rol van Christopher.

Cast

Christopher Boone: Mattias van de Vijver

Ed Boone: Mark Kraan

Judy Boone: Astrid van Eck

Juf Siobhan: Claire Bender

Mevrouw Shears: Urmie Plein

Roger Shears: Vincent Linthorst

Mevrouw Alexander: Debbie Korper

Diverse rollen: Rogier Philipoom

Creatives

Regie: Pieter Kramer
Tekst: Simon Stephens
Vertaling: Rik van den Bos
Geluidsdecor: Bo Koek
Decor: Theun Mosk
Kostuums: Monica Petit en Maartje Wevers
Lichtontwerp: Marc Heinz
Choreografie: Pim Veulings
Producent: Rosalie Mohr
Rekwisieten: Eva Arends
Geluid: Maarten Houdijk
Productie: Sam Kosterman
Technische productie: Siemen van de Werf/Tjitte Meijer

1 huishouden per reservering| Bij 1 reservering gaat MartiniPlaza uit van 1 huishouden. Bestaat uw gezelschap uit meerdere huishoudens? Dan dient u per huishouden een aparte reservering te maken. Op deze manier kan MartiniPlaza de 1,5 meter regels hanteren en kunt u MartiniPlaza veilig bezoeken

Een complete avond uit

Maak uw avond compleet met een van onderstaande opties. Bestellen en/of reserveren kan hieronder of tijdens het bestellen van uw kaarten. 

Ontvangst- pauze- en/of nagenieten arrangement (€ 12,50)

Met een arrangement staan hapjes en drankjes voor u klaar op het door u gereserveerde moment.

Theater businessarrangement

Met een Theater businessarrangement trakteert u uw medewerkers, klanten of relaties met een compleet avondje uit!

Archief
Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht