Dans Familie
Archief

Het Zwanenmeer

De Staatsopera van Tatarstan

Een ballet vol romantiek met fantastische muziek.

Beschikbaarheid & prijzen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk in onze agenda de huidige evenementen.

bekijk agenda

Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje 

Voor deze voorstelling kunnen studenten gebruik maken van 50% last-minute studentenkorting. Kijk op deze pagina voor meer informatie en de voorwaarden.

Marius Petipa en Lev Ivanov waren in topvorm toen zij de choreografie maakten op de ontroerende muziek van Tsjaikovski. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan brengt nu een vernieuwde uitvoering van deze klassieker. Een versie die jong en oud betovert.

Het verhaal

Zwanenmeer is het meest opgevoerde ballet ter wereld en geldt als één van de hoogtepunten van het klassiek-romantische balletgenre. Geschikt voor jong en oud, een familievoorstelling bij uitstek. Het gaat over een ongelukkige liefde: prins Siegfried houdt van prinses Odette, die door tovenarij in een witte zwaan is veranderd. De prins kan deze betovering verbreken door een eed van eeuwige liefde af te leggen. Dit wordt echter verhinderd door de tovenaar, die zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, in een zwarte zwaan verandert.

Telegraaf
“Een corps de ballet en solisten waar menig West-Europees gezelschap jaloers op kan zijn” 

Brabants Dagblad
“Geweldig staaltje van ballettechniek” 

Bekijk hier een documentaire over de Staatsopera van Tatarstan: 

Een complete avond uit

Vanaf 17.00 uur is ons restaurant geopend en hebben we een speciale theaterschotel samengesteld (17,50 per persoon). Ook kunt u à la carte dineren. Reserveer meteen tijdens het bestellen van uw kaarten of via deze pagina.

Zwanenmeer theaterschotel
Runderstoofschotel | Paprika, ui, courgette en krielaardappel | Tuinkruidenpuree | Krokantje van tomaat | Stoofpeertje in rode wijn | Frisse salade

Archief