Musical
Archief

Jesus Christ Superstar

Grootste rockopera terug naar MartiniPlaza

Deze Engelstalige productie, geregisseerd door Massimo Piparo, is al enkele jaren met veel succes in Nederland opgevoerd. Bij het grote publiek vooral geliefd door de geweldige cast, het ijzersterke live orkest, de wervelende dansers en de excellente zangers.

Beschikbaarheid & prijzen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk in onze agenda de huidige evenementen.

bekijk agenda

Inclusief servicekosten, garderobe & pauzedrankje

De reacties van de inmiddels meer dan 170.000 bezoekers die vanaf 2015 de rockopera gezien hebben zijn de aanleiding voor producent TEC Entertainment om deze versie van Jesus Christ Superstar voor een zeer exclusieve tour terug naar MartiniPlaza te halen.

Dagblad van het Noorden
"Jesus Christ Superstar is overweldigend en oogverblindend"


Het verhaal

De Engelstalige rockopera beschrijft hoe Judas afstand neemt van Jezus, die in Judas’ ogen de aandacht te veel op zijn persoon laat vestigen (als zoon van God, wat Judas niet gelooft) en te weinig op de goede daden die hij doet; Judas meent dat de aanvankelijk nobele beweging rond Jezus gestopt moet worden voordat zij uit de hand loopt. Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang dat hun gezag minder wordt omdat de bevolking meer en meer Jezus volgt en hem aanspoort het land te bevrijden van de Romeinen. Deze houding beangstigt ook Jezus, die weet welk lot hem te wachten staat…

In 1970 creëerde Andrew Lloyd Webber samen met Tim Rice de rockopera Jesus Christ Superstar en dit was de grote doorbraak van Andrew Lloyd Webber als componist.


Een complete avond uit beginnen of eindigen met een heerlijk diner in ons restaurant? Dat kan! Tijdens Jesus Christ Superstar is ons restaurant namelijk elke dag geopend. Klik hier om te reserveren.


Om alvast in de stemming te komen


Archief