Evenement

Hamelhuys Kunstveiling

Kunst voor leven

Kunst voor leven is een evenement in de vorm van een veiling om via kunst aandacht te vragen en geld op te halen voor een goed doel. Het goede doel is het Hamelhuys want dat heeft het, net als vele anderen, financieel zwaar door de Coronacrisis.

Beschikbaarheid & prijzen

dag datum aanvang prijsAfhankelijk van rang
maandag 13-09-2021 20:00 uur € 5,00 - € 29,50 bestel
bestel

Kunstveiling

De kunstsector en kunstenaars hebben het momenteel moeilijk. Door het organiseren van een veiling kunnen we elkaar (onder)steunen in deze lastige tijd. De kunstveiling vindt maandag 13 september 2021 plaats in MartiniPlaza. De kunstveiling wordt geleid door veilingmeester Neeltje van den Brand.

Initiatiefnemers

Het initiatief hiervoor is genomen door René Alberts en Josje Hamel (vrienden, lotgenoten, ervaringsdeskundigen en kunstenaars). Zij hebben wederom hun krachten gebundeld. Begin dit jaar hebben ze samen het boek Geluksvogels uitgebracht. Het boek bevat een serie foto’s en teksten door Josje Hamel en René Alberts. Het boek vertelt 31 persoonlijke verhalen en foto’s van personen die geconfronteerd zijn met kanker. De succesvolle boekpresentatie was op 7 februari 2020 in Galerie Noorderlicht, tegelijkertijd startte de gelijknamige expositie. De portretten hebben er tot 8 maart 2020 gehangen en zijn daarna doorgereisd naar het Hamelhuys, locatie Assen. Door de Corona-crisis en de daaruit voortvloeiende maatregelen is de reizende expositie daar helaas letterlijk en figuurlijk tot stilstand gekomen. De opbrengst van het boek Geluksvogels gaat volledig naar Stichting Hamelhuys. Het boek Geluksvogels is gelijktijdig met een entree ticket te bestellen.

Over het Hamelhuys

Het Hamelhuys is één van de 75 inloophuizen voor (ex-)kankerpatiënten en naasten in Nederland. Het is een 100% vrijwilligersorganisatie. Mensen kunnen er terecht voor lotgenotencontact en allerlei activiteiten die het leven met kanker, in welke fase dan ook, verlichten. Kijk voor meer informatie over het inloophuis op www.hamelhuys.nl

Kunstenaars

Aan de kunstveiling doen verschillende kunstenaars mee. Dit zijn o.a.

  • Marion de Boer
  • Anja de Boer
  • Gwendolyn van Essen
  • John Dilling
  • Joséphine Kurvers
  • Sophie Mellema
  • Peter Tholen
  • Kity Blüm

De overige kunstenaars en de te veilen kunstwerken zijn hier te zien.

Naast de kunstveiling zal Erik Zwezerijnen live schilderen. Dit kunstwerk zal aan het einde van de avond ook geveild worden.