Evenement

Hamelhuys Kunstveiling

Kunst voor leven

Kunst voor leven is een evenement in de vorm van een veiling om via kunst aandacht te vragen en geld op te halen voor een goed doel. Het goede doel is het Hamelhuys want dat heeft het, net als vele anderen, financieel zwaar door de Coronacrisis.

Beschikbaarheid & prijzen

dag datum aanvang prijsAfhankelijk van rang
maandag 13-09-2021 19:00 uur € prijs volgt

Kunstveiling

De kunstsector en kunstenaars hebben het momenteel moeilijk. Door het organiseren van een veiling kunnen we elkaar (onder)steunen in deze lastige tijd. Van de opbrengst gaat een deel naar de kunstenaar en een deel naar het Hamelhuys. De kunstveiling vindt maandag 13 september 2021 plaats in MartiniPlaza.

Initiatiefnemers

Het initiatief hiervoor is genomen door René Alberts en Josje Hamel (vrienden, lotgenoten, ervaringsdeskundigen en kunstenaars). Zij hebben wederom hun krachten gebundeld. Begin dit jaar hebben ze samen het boek Geluksvogels uitgebracht. De succesvolle boekpresentatie was op 7 februari 2020 in Galerie Noorderlicht, tegelijkertijd startte de gelijknamige expositie. De portretten hebben er tot 8 maart jl. gehangen en zijn daarna doorgereisd naar het Hamelhuys, locatie Assen. Daar hangen ze nog steeds, maar door de Corona-crisis en de daaruit voortvloeiende maatregelen is de reizende expositie daar helaas letterlijk en figuurlijk tot stilstand gekomen.

Over het Hamelhuys

Het Hamelhuys is één van de 75 inloophuizen voor (ex-)kankerpatiënten en naasten in Nederland. Het is een 100% vrijwilligersorganisatie. Mensen kunnen er terecht voor lotgenotencontact en allerlei activiteiten die het leven met kanker, in welke fase dan ook, verlichten. Kijk voor meer informatie over het inloophuis op www.hamelhuys.nl