Corona | GGD test- en vaccinatielocatie MartiniPlaza Lees meer
Musical Muziek
Archief

Lazarus

Alle grote hits van David Bowie in een adembenemend mooie voorstelling

BELANGRIJK NIEUWS
De Rijksoverheid heeft maatregelen ingesteld om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Een van deze maatregelen is het verbod op evenementen (tot 1 juni). Als internationale evenementenlocatie volgen wij de richtlijnen vanuit de overheid en RIVM. Indien u voor deze show kaarten heeft gekocht bij MartiniPlaza ontvangt u persoonlijk bericht over een nieuwe datum of restitutie van uw kaarten.

Beschikbaarheid & prijzen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk in onze agenda de huidige evenementen.

bekijk agenda

Inclusief servicekosten en garderobe

David Bowies Lazarus is hét theaterevent van het jaar. Anders dan alles wat u ooit zag en met de klassiekers van David Bowie. De Volkskrant quote: “adembenemend mooi” en NRC noemt het een “puntgave show”. En met 4 bekroningen, waaronder ‘Beste Musical’, ook de grote winnaar van de Musical Awards 2020. Van 13 tot 31 mei te zien in MartiniPlaza Theater. Boek nu en mis het niet!

In de film ‘The Man Who Fell To Earth’ uit 1973 speelde David Bowie de rol van Thomas Newton. Lazarus begint waar de film eindigt: in het appartement van Thomas Newton. Een man die zich onbegrepen voelt op aarde, wordt achtervolgd door een liefde uit zijn verleden en verlangt naar ontsnapping. Lazarus is must see theater! Bejubeld door de pers, door bezoekers gewaardeerd met een 8.1 en bekroond met 4 Musical Awards.

Briljante cast

‘Heroes’, ‘Changes’, ‘Life on Mars?’, ‘Absolute Beginners’ en vele andere Bowie-hits zijn de rode draad in Lazarus. De tijdloze songs worden in het Engels gezongen door een briljante cast, met onder meer Dragan Bakema als Thomas Newton en Noortje Herlaar in de rol van zijn assistente Elly. Ze worden begeleid door de zevenkoppige Lazarus-band die de muziek van wereldster Bowie laat schitteren. 

De cast bestaat verder uit o.a. Pieter Embrechts/William Spaaij (zij delen de rol van Valentine), Thomas Cammaert, Holly Mae Brood, Shary-An Nivillac, Juliana Zijlstra, Jorrit Ruijs en Lottie Hellingman (zij deelt de rol met Noortje Herlaar). 

Na een reeks in Amsterdam gaat de voorstelling op tour naar Heerlen, Rotterdam en eindigt op 31 mei in Groningen! 

‘I don’t know where I am going from here, but I promise it won’t be boring’ – David Bowie


Geregisseerd door Ivo van Hove

Bowie creëerde zijn laatste meesterstuk samen met de internationaal gevierde en bekroonde theatermaker Ivo van Hove. Van Hove, directeur en regisseur bij Internationaal Theater Amsterdam, maakte over de hele wereld prijswinnende voorstellingen met topacteurs als Jude Law en Bryan Cranston. Lazarus is uw kans om de scheppende kracht van David Bowie te zien, te horen en te voelen. In 2019 ontving hij de Johannes Vermeerprijs voor zijn werk in en buiten Nederland.

Dagblad van het Noorden
"De show is onvergelijkbaar met welke productie dan ook"
"Veelbelovende musical voor Groningse Bowie-fans"

Volkskrant
“Beter dan het origineel uit New York”
“Adembenemend mooi”
“Zinderende theatrale verbeelding…”  

Parool
“Iets dat je nooit zag en je je voor altijd zal blijven herinneren”

Metro
“Gaat dat zien”

NRC
“Puntgave show”

Bowie Talks komt naar Groningen

Op 15 en 22 mei kunt u genieten van een 'Bowie Talk' voorafgaand aan de voorstelling. ‘Mr. Toppop’ Ad Visser, die jarenlang persoonlijk contact had met Bowie, geeft u een nieuwe kijk op Bowies denken en werken. Het bijwonen van de Bowie Talks kost slechts € 5,00 (inclusief koffie en thee) en is een hele mooie voorbereiding op de voorstelling zelf!

Wilt u op 15 of 22 mei naar de voorstelling? Reserveer de Bowie Talks dan tijdens het bestellen van uw tickets. Er is beperkt plek, vol=vol. Heeft u al een ticket voor de voorstelling op één van deze dagen? Boek dan de Bowie Talks los voor 15 mei of 22 mei

Extra Bowie Talks op 31 mei
Op 31 mei is de allerlaatste voorstelling van Lazarus te zien in ons theater. Speciaal voor deze gelegenheid komt Ad Visser nog één keer naar MartiniPlaza. Voorafgaand aan de voorstelling van 15.00 uur geeft hij nog een laatste keer de inleiding over Bowie, gratis voor iedereen die naar de voorstelling gaat.

Absolute beginners | Musical Awards Gala 2020

Stage Entertainment

Lazarus wordt in Nederland geproduceerd door Stage Entertainment Nederland in samenwerking met Robert Fox en Jones/Tintoretto Entertainment en The New York Theatre Workshop. Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “David Bowie is en blijft een fenomeen. Vooraf was ik benieuwd of het Nederlandse publiek deze voorstelling zou omarmen, dat de reacties zo overweldigend zouden zijn, had ik nooit kunnen bedenken. Ik ben echt overvallen door de enorme belangstelling. Er is sprake van een ware run op de kaarten. Door het verlengen van de speelperiode krijgen nog meer mensen de kans om David Bowie’s laatste meesterwerk te zien”.

Let op: er worden stroboscoopeffecten gebruikt tijdens deze voorstelling (1 scène van max. 5 minuten). Bezoekers met epilepsie en/of gevoelig zijn voor visuele lichtstimulatie-effecten kunnen hier last aan ondervinden.  

Een complete middag of avond uit

Vanaf 17.00 uur is ons restaurant geopend en hebben we een speciale Lazarus theaterschotel samengesteld (17,50 per persoon). Ook kunt u à la carte dineren. Reserveer meteen tijdens het bestellen van uw kaarten of via deze pagina.

Lazarus Theaterschotel

Warme, gerookte zalm | Witte asperges | Aardappelpuree met bieslook en peterselie | Bearnaisesaus | Frisse salade

MartiniPlaza theaterarrangementen

Met een theaterarrangement trakteert u uw medewerkers, klanten of relaties met een compleet avondje uit! Bekijk het Lazarus theaterarrangement hier.


Archief