De overheid heeft besloten dat evenementen tot 1 september niet doorgaan. Dit betekent dat ook in MartiniPlaza evenementen komen te vervallen of worden verplaatst. Lees meer
Lezing
Archief

Maarten van der Weijden – 11Steden Theatertocht

Hoe een onmogelijke zwemtocht een magische prestatie werd

Bijna op de dag af tien jaar na zijn Olympische gouden race in Beijing zwom Maarten van der Weijden de Elfstedentocht. Een zwemtocht die miljoenen Nederlanders zal verbinden.

Beschikbaarheid & prijzen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk in onze agenda de huidige evenementen.

bekijk agenda

Inclusief garderobe 

Maarten van der Weijden deed iets wat helemaal niet kan. De Elfstedentocht zwemmen, dat gaat niet, dat hoort een lichaam niet te kunnen. Toch zwom hij uiteindelijk 163 kilometer en 55 uur om geld op te halen voor elf verschillende kankeronderzoeken. Een ongelooflijke prestatie op sportief gebied, maar veel belangrijker: een prestatie die heel Nederland heeft samengebracht.

Maarten vertelt hoe hij zich voorbereidde op deze monstertocht, wat hem hielp om tot het uiterste te kunnen gaan en hoe hij deze periode nu écht heeft beleefd. Maarten heeft niet alleen een uniek levensverhaal, hij weet het ook op een unieke manier te vertellen. Hij neemt je mee in een rollercoaster aan heftige en grappige, ontroerende en verrassend herkenbare ervaringen.

Wat wil jij doen met de kostbare tijd die jij nog hebt?

Doneren kan nog

Als je hebt genoten van de prestaties van Maarten van der Weijden en je draagt kankeronderzoek een warm hart toe, dan kan je nog steeds doneren via deze website

Ook gaat €11,- per ticket naar de Maarten van der Weijden Foundation.

Archief