Dans Festival

Noorderzon presenteert Compagnie MPTA

Les Hauts Plateaux | 25 t/m 27 augustus | MartiniPlaza Theater

Noorderzon Festival of Performing Arts & Society strijkt dit jaar voor het eerst neer in de grote theaterzaal van MartiniPlaza. Daar presenteert het festival de nieuwste voorstelling van het toonaangevende Franse circusgezelschap Compagnie MPTA.

Compagnie MPTA - Les Hauts Plateaux 

Twee keer eerder waren zij te zien op Noorderzon: het toonaangevende Franse circusgezelschap Compagnie MPTA. MPTA staat voor Les Mains Les Pieds et La Tête Aussi – de handen, de voeten en ook het hoofd – het gezelschap rondom regisseur Mathurin Bolze gebruikt circus en acrobatiek namelijk op zo’n manier dat ook je hoofd aan het werk wordt gezet. Eerder deden ze dat op Noorderzon met Ali (openingsvoorstelling, 2010) en Barons Perchés (2016) en dit jaar presenteert het festival in augustus Les Hauts Plateaux in MartiniPlaza. De grote theaterzaal vormt het perfecte podium voor deze grootse poëtische en acrobatische fantasie. Vol visuele schoonheid begint Compagnie MPTA haar verhaal vanuit het startpunt van de ruïne: een tijdloze plek waar kennis en verbeeldingskracht samenkomen. Wanneer het stof is neergedaald, ontstaat een beeldschone bouwplaats vol belofte van menselijke avonturen en solidariteit.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor Noorderzon verloopt in etappes. Kaarten zijn vanaf deze momenten online verkrijgbaar via noorderzon.nl

18 mei 12:00 uur | Early Bird kaartverkoop selectie voorstellingen t/m 25 mei
18 juni 12:00 uur | Kaartverkoop (inter)nationaal hoofdprogramma van start
18 juli 12:00 uur | Kaartverkoop volledige programma van start