Muziek
Archief

Once upon a time in the North

Verhalen, meertaligheid en muziek

Het vertellen en voorlezen van sprookjes spreekt tot de verbeelding en al eeuwenlang wordt muziek gebruikt om verhalen op een sfeervolle manier te verklanken. Verhalen vertellen gebeurt in veel verschillende talen, de taal van de muziek daarentegen is universeel en kunnen we overal verstaan!

Beschikbaarheid & prijzen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk in onze agenda de huidige evenementen.

bekijk agenda

Bekende sprookjes in Grunneger Toal

Uitgevoerd door een groot harmonieorkest, een jongerenkoor, zangsolisten en acteurs; een meertalige versie van de vertelvoorstelling Once upon a time... Der was Ains, van de Belgische componist Jan Van der Roost. Laat je meenemen in de muzikale vertellingen rondom vier wereldberoemde sprookjes van de gebroeders Grimm. De Gouden Sleutel, Roodkapje, Repelsteeltje en Doornroosje vormen de rode draad in Van der Roosts meesterwerk dat ook nog in Friesland (18 mei – Theater Sneek) en Drenthe (21 mei – De Nieuwe Kolk Assen) wordt uitgevoerd.

Het Kunstkwartier

Het KunstKwartier komt na de voorstelling Once upon a time… (Der was Ains…) met een heel eigen verhaal! Cursisten, muzikanten en basisschoolleerlingen uit het Westerkartier presenteren het programma 'Westkant stad het zien eigen verhoal'. Voor de combinatie met de streektaal is er samenwerking gezocht met de artiesten Olaf Vos en Gert Sennema. Het orkest van Het Kunstkwartier begeleidt het Groninger koor Eelsk met liedjes van Ede Staal. Schoolkinderen uit het Westerkwartier presenteren een Groningse rap die ze samen met Olaf Vos hebben ontwikkeld en ook het kinderkoor van Het KunstKwartier laat van zich horen.


VOORPROGRAMMA
Vanaf 14.00 uur nemen de deelnemers actief deel aan een ontdekkingsroute langs twee onderdelen. Bij beide onderdelen zijn er collectieve oefeningen (voor grote groepen tegelijk) om aan het musiceren, zingen, houtbewerken en acteren deel te nemen.

Meer informatie en opgave voor het voorprogramma (workshops beeldend, muziek en theater) vanaf 14.00 uur, via de link: www.onceuponatimeinthenorth.nl


SAMENWERKINGSPARTNERS

Het project is een initiatief van Stichting Frysk Harmony Orkest, naar een idee van oprichter Thijs Oud. Samenwerkingspartners zijn Opera Spanga, het Noord Nederlands Jeugd Orkest, Keunstwurk, Kunst & Cultuur, Het Kunstkwartier, Wurdspøken, Van der Glas muziekinstrumenten, Elzer Educatie, de Fryske Blaasakademy en Kunst & COO. Tevens wordt het project ondersteund door de muziekbonden OMF (Frl.) en MGD (Gr,Dr), het Prins Bernhard Cultuurfonds en Méér Muziek in de Klas – Lokaal Fryslân.

Archief