Cabaret
Archief

Patrick Laureij

Nederlands Hoop

“Hee man, Patrick hier. Mijn tweede show is getiteld ‘Nederlands Hoop’. Het zou tof zijn als je langskomt.”

Beschikbaarheid & prijzen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk in onze agenda de huidige evenementen.

bekijk agenda

De Rotterdamse cabaretier Patrick Laureij maakte een snelle opmars in de cabaretwereld. Hij begon in 2006 als deelnemer van de Rotterdamse Talent Night. Hij had slechts vier minuten aan materiaal en improviseerde de rest. Maar Patrick voelde zich op zijn plaats. In 2007 doet hij vervolgens mee aan het Knock Out Comedy Festival, geeft optredens op diverse podia en komt uit bij Toomler. Daar leert hij de kneepjes van het vak. En dat resulteert in een officieel lidmaatschap van de Comedytrain in 2009.

‘Jongen van de stoep’

Vier jaar later doet Patrick mee aan Cameretten. De jury zei over hem: “We zien een stoere ‘jongen van de stoep’ en tegelijkertijd een kwetsbare comedian.”  En dat werkte, want de Rotterdammer won de publieksprijs én de juryprijs.

Lowlands

Laureij timmerde verder aan de cabaretweg met optredens op Lowlands, voorprogramma’s van onder andere Theo Maassen, Fresku en Anouk en een dubbelprogramma met Daniël Arends.

Cabaretprijs Neerlands Hoop

Dan wordt het tijd voor zijn eerste solovoorstelling: Dekking Hoog. Het werd een immens succes en leverde hem een nominatie op voor de cabaretprijs Neerlands Hoop, de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. ‘Wat is nou de Nederlandse vertaling van de American Dream, van het hoge mikken dat lang niet voor iedereen realistisch lijkt? ‘Voor mij is dat Nederlands Hoop.’

“Mijn eerste theatershow Dekking hoog symboliseerde het trotseren van die underdog-positie. Dat gaat niet alleen over hoe anderen naar je kijken, maar ook over het overwinnen van je eigen minderwaardigheidscomplex. In Nederlands hoop neem ik de verantwoordelijkheid om daar zélf iets aan te veranderen. Niemand hoeft mij te zeggen waar ik hoor of wat ik zou moeten doen, het gaat om mijn persoonlijke groei. “  - Patrick Laureij / De Volkskrant

1 huishouden per reservering| Bij 1 reservering gaat MartiniPlaza uit van 1 huishouden. Bestaat uw gezelschap uit meerdere huishoudens? Dan dient u per huishouden een aparte reservering te maken. Op deze manier kan MartiniPlaza de 1,5 meter regels hanteren en kunt u MartiniPlaza veilig bezoeken.

Maak uw avond compleet

Maak uw avond compleet met een borrel arrangement. Reserveren is verplicht en kan in het bestelproces.

Borrel arrangement (€ 12,50)

Met een nagenieten arrangement staan hapjes en drankjes voor u klaar na de voorstelling.

Archief