Concert
Archief

Pé & Rinus goan weer lös, mit bloazers en striekers!

Legendarisch Groninger kleinkunst-duo

In 1980 stonden Peter de Haan en Frank den Hollander voor het eerst als het straatzangersduo Pé Daalemmer & Rooie Rinus in de Herestraat… Veertig jaar later zijn de heren nog steeds populair, met bekende hits als Hoornse Plas, Hee Doe, Carnaval in t Noorden en Alcohol, nummers die tegenwoordig bijna tot het Groninger erfgoed kunnen worden gerekend.

Beschikbaarheid & prijzen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk in onze agenda de huidige evenementen.

bekijk agenda

Vier decennia muziek en vriendschap

Om dit mooie jubileum van vier decennia muziek en vriendschap te vieren, speelden Peter en Frank tussen de beide lockdowns van 2020 allereerst de stramheid even goed van zich af in een aantal kleine kerkjes, cafés en dorpshuizen. Het publiek kon voor het eerst kennismaken met nieuw materiaal, dat natuurlijk werd afgewisseld met oude bekende hits.

Daarna was het de bedoeling om goed voorbereid en ingespeeld de grote theaters aan te doen, uiteraard met begeleidingsband De Containers. Maar helaas: die tweede lockdown duurt nu toch wel wat lang… Hopelijk gaat de theatertoernee na de zomer van 2021 alsnog van start.

Licht aan het einde van de tunnel

Maar nu is er zomaar opeens de gelegenheid om een coronaveilige theateropstelling in MartiniPlaza te testen, en nog wel mét het geweldige Noordpool Orkest! Die kans laten de mannen natuurlijk niet schieten: na jaren hun oude liedjes weer te mogen spelen in zo’n swingende bigbandsetting, en tegelijkertijd dat lichtje aan het eind van de tunnel te mogen zijn.

Dus kiek oet, want Pé en Rinus goan weer lös! Specioal veur joe, mit bloazers en striekers!

MartiniPlaza Theater
Donderdag 15 april 2021
Aanvang 19.30 uur
Einde 21.00 uur 

Archief