Muziek
Archief

Pink Floyd Project

The Wall 40 Years (première)

In deze spectaculaire theatershow wordt het legendarische dubbelalbum van Pink Floyd integraal uitgevoerd, ondersteund met vele projecties en een uitdagend decor. The Wall 40 Years is een grootse voorstelling, muzikaal gebaseerd op de live concerten die Pink Floyd in 1980 en 1981 gaf, gemaakt en uitgevoerd door Pink Floyd Project.

Beschikbaarheid & prijzen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk in onze agenda de huidige evenementen.

bekijk agenda

Inclusief servicekosten

Voor deze voorstelling kunnen studenten gebruik maken van 50% last-minute studentenkorting. Kijk op deze pagina voor meer informatie en de voorwaarden.

The Wall

The Wall is het magnum opus van Pink Floyd. Een deels autobiografisch werkstuk geschreven door bassist/zanger Roger Waters waarin isolement en machtsmisbruik centraal staan. Pink Floyd bracht The Wall op 30 november 1979 uit als dubbel-lp, waarna het werkstuk in 1980 en 1981 33 dertig keer live werd uitgevoerd; wereldwijd slechts op vier locaties: Los Angeles, New York City, Londen en Dortmund. Een show die tot op dat moment in de popmuziek ongekend was, met een meterhoge én meterslange muur tussen band en publiek, filmanimaties van Gerald Scarfe en levensgrote poppen. Na de dubbel-lp en de reeks optredens verfilmde regisseur Alan Parker in 1982 The Wall, met zanger Bob Geldof in de hoofdrol.

Het is exact 40 jaar na de release van The Wall, dat Pink Floyd Project met The Wall 40 Years in première gaat in het MartiniPlaza Theater.

Liveshow

De liveshow van The Wall kende destijds een grootse aanpak die in de popmuziek geen gelijke had en die nu te zien is in The Wall 40 Years. Met KidsRights kinderkoor, groot decor, bijzondere projecties én quadrafonisch geluid.

Een complete avond uit

Vanaf 17.00 uur is ons restaurant geopend en hebben we een speciale Pink Floyd theaterschotel samengesteld (17,50 per persoon). Ook kunt u à la carte dineren. Reserveer meteen tijdens het bestellen van uw kaarten of via deze pagina

Pink Floyd theaterschotel
Gebakken kalfsoester | Saus van rocquefort en brie | Chutney van wintergroenten | Patatoe wedges met kruiden en knoflook | Frisse salade

Archief