Lezing

SMC050

China, China, China

SMC050 is een initiatief om professionals, bedrijven en experts op het gebied van social media, technologische trends en digitale innovatie in de regio bij elkaar te brengen.

China loopt voorop

China staat bol van de digitale innovatie. Het land maakte onlangs 13,5 miljard Euro vrij om te investeren in innovatie en wil in 2030 leidend in de wereld zijn op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het is al lang niet meer het land van “kopiëren en nadoen”, maar ze lopen vaak voorop als het gaat om innovatie, nieuwe concepten en een eensgezinde visie.

Inmiddels levert China meer unicorns (start-ups die doorgroeien naar miljarden-omzet) dan Silicon Valley. China wordt waarschijnlijk de leidende economie in de wereld. Of loopt dat zo'n vaart niet?

We denken in het Westen vaak wel te weten hoe het zit met China, maar dat blijkt niet juist. Ook over het veelbesproken sociale kredietsysteem zijn veel misverstanden. Hoe zit het nu echt?

Kom 9 juli luisteren naar Ed Sander en Rogier Creemers en je bent op de hoogte.

Sprekers

Ed Sander: Spreker en oprichter van China Talk; een blog over digitale trends in China. Ed helpt organisaties al jaren om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in China.

Hij komt ons vertellen over digitale innovatie en nieuwe retail concepten in China. Een nieuwe en verrassende kijk op e-commerce, clicks and bricks, mobile, Wechat en aanverwanten.

Rogier Creemers: Deze onderzoeker aan onder ander de universiteit van Oxford, heeft een voorliefde voor internet en de wet. Deze combinatie maakt dat Rogier naast onderzoek veel publicaties schrijft over ontwikkelingen in China. 

Afgelopen jaar schreef hij dit stuk in NRC over de "big brother' ontwikkelingen in China . Hij komt deze visie en meer over o.a. het kredietsysteem met ons delen deze avond. Niet alle beelden die we te zien krijgen over China in het westen zijn namelijk juist. Maar hoe zit het dan wel? 

Marion Tjin-Tham-Sjin: Onlangs gekroond tot internationaal zakenvrouw van het jaar en deze avond bij ons te gast. Marion begeleidt bedrijven in hun export of businessplan naar China met haar bedrijf Splendid China. Deze avond is zij pannellid en bespreekt samen met Ed en Rogier de ontwikkelingen in China

Datum en aanvang

Maandag 9 juli 2018
Inloop 19:00 uur, aanvang 19:45 uur

Entree

We werken met waardebepaling achteraf. Dat betekent dat je zelf mag bepalen wat je de avond waard vond. We hebben € 10,00 p.p. nodig om kostendekkend te zijn (graag contant betalen).


Meer informatie en aanmelden

www.smc050.nl