Symposium Sportgala 2022

Op 12 december a.s. nodigen wij u van harte uit voor het gratis symposium voorafgaand aan het Sportgala2022. Het thema van het symposium is: Veerkracht. Met vooraanstaande sprekers: Marit Bouwmeester, Nico van Yperen, Ruud den Hartigh en Wouter Frencken.

Beschikbaarheid & prijzen

dag datum aanvang prijsAfhankelijk van rang
maandag 12-12-2022 15:30 uur

Om gezond te blijven en optimaal te presteren moeten sporters veerkrachtig (resilient) zijn. Ze krijgen te maken met allerlei ‘stressoren’, zoals zware trainingen en verloren wedstrijden. Wanneer sporters niet goed van deze stressoren herstellen, kunnen zij geblesseerd raken of in een mentale dip komen. Tijdens dit symposium wordt er gesproken over veerkrachtig zijn. Met lessen uit de topsport, die voor iedereen toe te passen zijn in zijn/haar leven.

Praktische informatie

  • Tijdstip: 15.30 – 17.00 (inloop vanaf 15.00).
  • Locatie: Martiniplaza Groningen
  • Aanmelden via deze link (er is een maximale capaciteit beschikbaar).
  • Na afloop is er een borrel en het sportgala2022. Het sportgala 2022 heeft verschillende programma onderdelen, graag aangeven bij opgave of je naar het sportgala2022 komt, dan voorziet de organisatie je van de juiste informatie.

Over de sprekers

Marit Bouwmeester

Ze heeft behoorlijk wat veerkracht moeten tonen in de voorbereidingen naar de Olympische Spelen, die een jaar zijn uitgesteld. Uiteindelijk won ze een bronzen medaille (nadat ze eerder al een olympisch zilveren en gouden medaille heeft gewonnen). En nu is ze in voorbereidingen voor de aankomende Olympische Spelen in Parijs2024, nadat ze is bevallen van haar dochter. Marit is een topsporter die veel veerkracht heeft moeten tonen en gaat al kennis delen tijdens het symposium.

Ruud den Hartigh

Wat zegt de wetenschap over veerkracht? Kunnen we veerkracht meten en daardoor anders trainen? En hoe komen we mentaal sterker uit moeilijke situaties? Ruud den Hartigh is Universitair Hoofddocent Talentontwikkeling & Creativiteit aan de Rijksuniversiteit. Ruud is expert op het gebied van veerkracht. Hoe kunnen metingen optimaal gebruikt worden om de mentale en fysieke resilience van individuele sporters in kaart te brengen? En hoe kunnen wij sporters en trainers concrete feedback geven om resilience te verbeteren? Daar geeft Ruud antwoord op tijdens dit symposium.

Wouter Frencken

Wouter is Manager Topsportontwikkeling bij FC Groningen. En praktijkexpert op het gebied van veerkracht. Ruud en Wouter werken nauw samen, de wetenschap met de praktijk. Wat maakt dat de kennis ook direct wordt toegepast, een hele krachtige combinatie. Wouter is bij FC Groningen verantwoordelijk voor het runnen van de elite sports ontwikkelingsprogramma’s.

Nico van Yperen

Nico W. Van Yperen is hoogleraar Sportpsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast: op basis van zijn kennis van onderzoek, onderwijs en mentale begeleiding in de sport schrijft hij columns en blogs, en houdt hij presentaties over de mentale aspecten van sport en presteren. Mentale aspecten van sport en presteren, prestatiemotivatie, talentontwikkeling.