Musical
Archief

The Color Purple

Over een zoektocht naar liefde en het glorieus overwinnen van tegenslagen

The Color Purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw. Een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Het populaire boek van Alice Walker won in 1983 de Pulitzerprijs, werd verfilmd door Steven Spielberg en is nu voor het eerst te zien in Nederland als musical.

Beschikbaarheid & prijzen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk in onze agenda de huidige evenementen.

bekijk agenda

Inclusief servicekosten, garderobe & pauzedrankje

Het verhaal speelt zich af rondom Celie. We worden meegenomen in haar leven vanaf haar veertiende tot haar veertigste. In die jaren probeert ze zichzelf te vinden en zichzelf te zijn. Celie is jarenlang misbruikt door haar stiefvader en moest haar twee kinderen afstaan. Al op 14-jarige leeftijd wordt ze uitgehuwelijkt aan Mister Albert en ook door hem wordt Celie mishandeld. Het is opvallend genoeg de maîtresse van Albert die ervoor zorgt dat Celie durft op te staan tegen hem en voor zichzelf durft te kiezen.

Een heftig verhaal met een aantal zware thema’s die dankzij de prachtige cast onder regie van Koen van Dijk indruk weet te maken, mét hier en daar een knipoog.

Cast

Naomi van der Linden (Celie), Edwin Jonker (Mister), Carlos de Vries (Harpo), Jeannine La Rose (Sofia), Kenneth Herdigein (pa) en vele anderen.

Het Parool
"In één woord: geweldig"

NRC ⭐⭐⭐⭐
"Naomi van der Linden straalt in energiek The Color Purple"

Tip: op zondag 6 januari is er een inleiding door regisseur Koen van Dijk bij te boeken inclusief koffie en thee voor € 5,00. De inleiding start om 14.00 uur.

Om alvast in de stemming te komenStichting Theateralliantie presenteert theaterproducties in Nederland en België, die in samenwerking tussen producenten en theaters worden gerealiseerd. The Color Purple is een productie van OpusOne en Stichting Theateralliantie en reist vanaf oktober 2018 exclusief langs 16 theaters.

Archief