De overheid heeft besloten dat evenementen tot 1 juni niet doorgaan. Dit betekent dat ook in MartiniPlaza evenementen komen te vervallen of worden verplaatst. Lees meer
Familie
Archief

Valavond

Over wankelen in de schemering

De toekomst. Slaap is niet langer een basisrecht. Het is er alleen voor wie het zich kan veroorloven. Bovendien kan slapen enkel in het nachtland. Wie slaapt buiten de grenzen van dat nachtland, wacht een gevaarlijk proces.

Beschikbaarheid & prijzen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk in onze agenda de huidige evenementen.

bekijk agenda

Valavond

In de achtertuin van MartiniPlaza is het goed toeven! Daarom spelen we daar deze zomer, onder de hoede van De Oosterpoort/Stadsschouwburg, het Grand Theatre en MartiniPlaza, de nieuwe voorstelling ‘Valavond’. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Op valavond, de grens tussen dag en nacht, tussen waken en slapen, verzamelt zich een schemerig clubje mensen. Slaaptekort vertroebelt hun perceptie. Vervormt hun wereld. Drijft ze tot op de rand van waanzin. Alleen slaap is hun redding. Dat weten ze, maar ze zullen creatief moeten zijn om een slaapplek te bemachtigen. Valavond is een beeldende, muzikale theatervoorstelling die zich afspeelt aan de rand van een bos waarin mensen hangend slapen en slapend rondhangen.

Het Houten Huis en De Noorderlingen

Beeldend muziektheatergezelschap Het Houten Huis maakt, in samenwerking met vooropleiding theater De Noorderlingen, de nieuwe voorstelling Valavond. Voor het eerst werken deze twee Groningse buren samen aan een productie. De typische muzikale stijl van Houten Huismuzikant Martin Franke wordt gecombineerd met de onuitputtelijke energie van De Productiegroep van De Noorderlingen. Onder leiding van de Belgische regisseur Gregory Caers (Rennen) resulteert deze mix in een bijzonder schemerige voorstelling. 

Vanwege familieomstandigheden wordt actrice Inez de Bruijn in het stadspark vervangen door Laura Mentink.

Dagblad van het Noorden
"Het meest indrukwekkende moment in Valavond is het door pakweg twintig jonge spelers gezongen No Stars Again Shall Hurt You From Above van Henry Purcell. Het klinkt prachtig, in de ingevallen duisternis"

Theaterkrant
"Een gedurfd associatieve voorstelling"

Om alvast in de stemming te komen

Entree

T/m 18 jaar € 10,00
Volwassenen € 16,00
Inclusief servicekosten 

Aanvang

20.30 uur kassa / horeca geopend (entree kinderboerderij Stadspark)
21:30 uur verzamelen tussen kinderboerderij en speeltuin (Stadspark)
21:45 uur lopen naar de locatie

Korting

Wist je dat er gelijktijdig met deze voorstelling nog een locatievoorstelling in Groningen te zien is? Op 12, 13, 14 juli 2018 speelt de voorstelling DisasterLicious van YoungGangsters op de Ossenmarkt. Omdat je een kaart voor Valavond hebt gekocht krijg je 5 euro korting op een ticket voor Disasterlicious. De kortingscode vind je op je e-ticket/orderbevestiging. Let op: de kortingsactie kan niet op één avond gecombineerd worden, omdat de voorstellingen elkaar overlappen.

Archief