Musical Muziek
Archief

We Will Rock You

Meer dan 20 miljoen mensen in 28 landen hebben ‘We Will Rock You’ gezien. Deze mega musical – met daarin de grootste Queen hits aller tijden – komt naar Nederland en is spectaculairder dan ooit! De Zuid-Afrikaanse musicalster Tia Architto speelt tijdens de voorstelling op onnavolgbare wijze de rol van Killer Queen.

Beschikbaarheid & prijzen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk in onze agenda de huidige evenementen.

bekijk agenda

Inclusief servicekosten en garderobe.

Voor deze voorstelling kunnen studenten gebruik maken van 50% last-minute studentenkorting. Kijk op deze pagina voor meer informatie en de voorwaarden.

Deze nieuwe versie van de wereldberoemde musical van Queen en Ben Elton wordt geheel in het Engels opgevoerd en is een sensationele ode aan de iconische muziek van rocklegende Queen. Geniet van nummers als Bohemian Rhapsody, Don’t Stop Me Now, Killer Queen en vanzelfsprekend We Will Rock You. Reserveer nu want We Will Rock You is slechts vijf dagen in Groningen te zien!

Tia Architto als Killer Queen

We Will Rock You wordt speciaal voor Nederland geproduceerd in de sensationeelste versie aller tijden. Voor de regie tekent de gerenommeerde Italiaanse regisseur Massimo Piparo (bekend van onder meer Jesus Christ Superstar, Mamma Mia!, Evita en Billy Elliot). Tia Architto speelt een hoofdrol in de rockmusical. Voor deze Zuid-Afrikaanse superster is haar rol als Killer Queen in We Will Rock You een droom die uit komt. De zangeres behoort tot de grootste musicalsterren ter wereld en is een begenadigde vertolkster van het Queen repertoire. Dat is een talent dat niet veel artiesten gegeven is. Architto heeft dan ook een indrukwekkende reeks voorstellingen op haar naam staan. Ze schitterde onder meer in The Sound of Music, Sister Act en Hairspray. Met We Will Rock You voegt ze nu een nieuw hoofdstuk toe aan haar succesverhaal. Architto heeft een groot bereik en zorgt samen met de band voor vuurwerk op het podium als ze vol overgave de beroemde Queen hits zingt.

Over de musical

We Will Rock You is een futuristisch avontuur met 24 van de grootste hits van de legendarische Britse rockgroep Queen. Het verhaal, dat geschreven werd door Ben Elton, speelt zich af in een tijd waarin livemuziek en muziekinstrumenten verboden zijn. Maar de jeugd rebelleert en strijdt tegen het almachtige bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft. Het verzet groeit! De originele versie van We Will Rock You ging op 12 mei 2002 in het Dominion Theatre op West End in première en was daar meer dan 4.600 voorstellingen te zien. De rockshow met de muziek van Queen is inmiddels door meer dan 20 miljoen bezoekers op alle zes continenten en in meer dan 28 landen te zien geweest.

Eerbetoon aan Queen

We Will Rock You is vooral een fenomenaal eerbetoon aan de nummers van Queen. De muziek is in Nederland nog altijd razend populair. In de meest recente editie van de NPO Radio2 Top 2000 stonden maar liefst 35 verschillende nummers van Queen, waaronder acht nooit eerder genoteerde nummers. Het nummer Bohemian Rhapsody heeft inmiddels 16 keer de NPO Radio2 Top 2000 lijst aangevoerd. De overige nummers van Queen stegen gemiddeld 234 plaatsen. Bohemian Rhapsody is de meest gestreamde klassieke rocksong aller tijden en meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw. De hit-film Bohemian Rhapsody, een ode aan Queen en zanger Freddie Mercury die in 1991 aan aids overleed, won de Golden Globe voor beste film en Rami Malek won de Golden Globe voor beste acteur voor zijn vertolking van Freddie Mercury. De Queen-biopic trok het afgelopen jaar in Nederland anderhalf miljoen bezoekers, bracht 13 miljoen euro op en is de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen van 2018.

Een complete middag of avond uit

Van 15 t/m 18 januari is ons restaurant Inspirations vanaf 17.00 uur geopend en hebben we een speciale Queen theaterschotel samengesteld (17,50 per persoon). Ook kunt u à la carte dineren. Op zondag 19 januari kunt u voorafgaand aan de voorstelling brunchen voor 18,50 per persoon (vanaf 12.00 uur).

Queen theaterschotel
Megaspies van gegrilde kip met indische kruiden | Groentecurry | Aardappelwedges uit de oven | Frisse salade van witte kool

Reserveer de theaterschotel, à la carte of het brunchbuffet via deze pagina of tijdens het bestellen van uw kaarten. 

Archief