Familie

Mozarts Zauberflöte - The next generation

Theu Boermans i.s.m. OPERA2DAY en de Theateralliantie

De kaartverkoop start binnenkort, houd deze pagina in de gaten voor meer informatie

Beschikbaarheid & prijzen

dag datum aanvang prijsAfhankelijk van rang
vrijdag 17-11-2023 20:00 uur € 37,20 - € 61,70 bestel
bestel
zaterdag 18-11-2023 20:00 uur € 42,20 - € 66,70 bestel
bestel
zondag 19-11-2023 14:30 uur € 42,20 - € 66,70 bestel
bestel

Inclusief servicekosten

Na het succes van de grootschalige succesvoorstelling Amadeus (2019) brengen regisseur Theu Boermans en zijn vaste team nu de opvolger: Mozarts Zauberflöte – the next generation, een opwindende en actuele bewerking van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte.

Muzikaal, theatraal en sprankelend met liefde als wapen

Voor deze uitvoering werd een uitdagend nieuw Nederlandstalig libretto geschreven. Het leidt tot een brutale Zauberflöte die even tragisch als komisch is. In een denkbeeldige samenleving in de nabije toekomst hebben de populisten de macht gegrepen. De jonge generatie neemt hier geen genoegen mee en gaat de strijd aan om de oude machthebbers van de troon te stoten. Met de liefde als wapen vechten ze voor een nieuwe wereld van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. Het belooft opnieuw een sprankelende, theatrale en muzikale ervaring te worden, uitgevoerd met live koor en orkest. Zoals in de eerste voorstellingen in Mozarts tijd bestaat de cast uit een mix van acteurs en zangers.

Het verhaal 

Deze radicaal bewerkte Zauberflӧte speelt zich af in een dystopische toekomst waarin een groep ultrarechtse conservatieve mannen, onder leiding van Sarastro, vasthoudt aan de macht. Voor vrouwen, jongeren en minderheden is geen ruimte bij deze machthebbers. Zelfs de koningin van de nacht, oude feministe wordt buitengesloten. Zij vecht, samen met haar prinsessendochter Pamina, tegen de zittende machthebbers., hoewel beiden duidelijk andere motieven hebben voor hun strijd. Zij worden bijgestaan door prins Tamino, terwijl de zittende macht een medestander vindt in Papageno, een opzichter in dienst van het regime. De nieuwe generatie is uit op het verstoten van de macht – op zoek naar een wereld waarin iedereen gelijk is en gelijke kansen krijgt en de aarde weer leefbaar wordt.

Cast

Sofia Ferri/Julia van der Vlugt, Roman Brasser, Mike Reus, Erik Plageman, Jasper van Hofwegen, Susan Malaika Bailey, Huub Claessens, Maartje Rammeloo/Klaartje van Veldhoven, Lucie van Ree/Merlijn Runia, Ingeborg Bröcheler, Svenja Gabler e.a.


De kaartverkoop start binnenkort. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de start van de kaartverkoop of andere voorstellingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!