Muziek
Archief

Carmina Burana

Dirigent Raymond Janssen tekent samen met het International Symphony Orchestra uit Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ voor de grootste uitvoering van de Carmina Burana aller tijden.

Beschikbaarheid & prijzen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk in onze agenda de huidige evenementen.

bekijk agenda

Inclusief servicekosten, garderobe & pauzedrankje

Meer dan 130 musici voeren het muzikale meesterwerk van componist Carl Orff uit tijdens een exclusieve concertreeks in Nederland. De serie is een vervolg op de volledig uitverkochte tournee van 2017. Niet voor niets behoort de Carmina Burana – mede dankzij het wereldberoemde O Fortuna - tot de meest populaire muziekstukken ter wereld.

Geniet van elk moment dat geluk brengt. Deze boodschap vormt het centrale thema van de Carmina Burana, een muzikaal meesterwerk van de hand van componist Carl Orff. In de 13de eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten - als reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk - het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte hun Latijnse en Duitse teksten als basis van zijn Carmina Burana en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen.

Het resultaat is een krachtig en opzwepend muziekstuk vol met voortstuwende ritmes. Mede dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting maakt dit van elke uitvoering een intense belevenis.

Uitvoerenden

Orkest: International Symphony Orchestra uit Lviv
Koor: Het Nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’
Dirigent: Raymond Janssen
Solisten: Mariana Bulicanu – sopraan
Valentin Roceveanu – tenor
Iordache basilic – bariton

Een complete avond uit

Vanaf 17.00 uur is ons restaurant geopend en hebben we een speciale Carmina Burana theaterschotel samengesteld (17,50 per persoon). Ook kunt u à la carte dineren. Reserveer meteen tijdens het bestellen van uw kaarten of via deze pagina.

Carmina Burana theaterschotel
Medaillons van varkenshaas gevuld met champignons | Rode wijnsaus | Stamppotje van boerenkool | Krokantje van parmezaanse kaas | Frisse salade

Archief