Menukaart

Menukaart

Eten bij Brasserie Loeks

Met de prachtige producten van Nederlandse bodem bereiden de chefs van Martiniplaza verrassende, (h)eerlijke gerechten. Martiniplaza is aangesloten bij Dutch Cuisine restaurants en kookt daarom aan de hand van deze principes. Dutch cuisine is een concept dat verwijst naar een moderne benadering van de Nederlandse keuken, waarbij de nadruk wordt gelegd op het gebruik van lokale, verse en seizoensgebonden ingrediënten. 

In brasserie Loeks kan je kiezen van de menukaart of de dagspecial. Onze huidige dagspecial is: 

  • Aspergesoep 
  • Asperges met ham/zalm of vega met Hollandaise saus en aardappeltjes
  • Vanille ijs met aardbeien, chocolade en slagroom 

Volg je een speciaal dieet of een vraag over allergenen? Informeer bij onze medewerkers, wij helpen je graag!

Meer over Dutch Cuisine

Voorgerechten

Broodplankje - boerenboter van ‘De Zuivelmand’ uit Blijham |  aioli van ‘De Vampier’ uit Groningen | boeren-granenbol | kruidenboter | eullie uut Grunn (7,50)

Pompoensoep  - geitenkaascrème | pompoenpitten | bieslook (6,50)

Gerookte forel - Lauwersoogse garnalen | komkommer | mierikswortelmayonaise (10,50)

Ham van Groninger stervarken - tuinkruiden | aardappelsalade | mosterdcrème (10,50)

Buffelmozzarella oet stad - gemarineerde tomaat | pestodressing (10,50)

Hoofdgerechten

Kabeljauw - saffraansaus | quiche | groente van het moment (26,00)

Shortrib - chimichurri | huisgemaakte friet | groente van het moment (26,00)

Chefs special - wisselend gerecht van het seizoen (22,50) 

Bloemkoolsteak - salsa verde | zoete aardappelpuree | groente van het moment (22,50)


Bijgerechten - aardappelgerecht | salade van het seizoen (3,50)

Nagerechten

Tarte tatin - kaneelijs | caramel (8,00)

Groninger Tiramisu - groningerkoek | mascarpone | Hooghoudt koffie & cacaolikeur (8,00)

Grand dessert - panna cotta | chocolademousse |sorbetijs | poffert (9,50)

Reserveren

Kom je dineren in onze Brasserie? 

Reserveer hier
Reserveren
Reserveren