Upgrade topsporthal

september, 2020

Afgelopen maanden hebben we fors geïnvesteerd in onze multifunctionele topsporthal. Hierbij is de wedstrijdverlichting compleet vernieuwd, zijn de oude scoreborden vervangen door 2 hypermoderne LED-wanden en is het geluidssysteem verder geoptimaliseerd. De speelzaal is verder voorzien van een nieuwe sportvloer en nieuwe baskets.

Gloednieuwe LED verlichting

MartiniPlaza heeft in samenwerking met de Technische Unie en SITECO een verlichtingsplan gerealiseerd, dat voldoet aan alle geldende (inter)nationale topsporteisen. Centraal staat een hoog lichtcomfort en een aangename sfeer. ENGIE heeft de technische dienstverlening verzorgd voor de (duurzame) LED verlichting.

Optimale beleving

De twee nieuw aangeschafte LED-wanden hebben elk een formaat van maar liefst 8 bij 4,5 meter. Hierop worden de wedstrijdgegevens straks haarscherp weergegeven. Op gebied van geluidstechniek zijn de nodige investeringen gedaan, waardoor ook het geluid aan de huidige eisen voldoet. De vloer sluit aan bij alle internationale regels die aan sportvloeren worden gesteld. Naast alle verbeteringen voor de (top)sport, is de hal nu ook nog beter geoutilleerd voor concerten, congressen en andere (grootschalige) evenementen.

Internationale allure en capaciteit

Met de uitgevoerde investeringen kunnen we ons meten met internationale (topsport)arena’s. Onze topsporthal van MartiniPlaza biedt (zittend) plaats aan 4.350 personen, in coronatijd is er plaats voor 1.380 personen i.v.m. de aangepaste richtlijnen vanuit het RIVM.

Investering in de komende 20 jaar

MartiniPlaza heeft de hal een flinke upgrade gegeven. De investeringen zijn noodzakelijk om de komende 20 jaar één van de grootste en meest multifunctionele evenementenlocaties van Nederland te blijven op het gebied van topsport, entertainment en business.

Meer informatie over technische details is te vinden via: www.siteco.com en www.engie.com