De overheid heeft besloten dat evenementen tot 1 juni niet doorgaan. Dit betekent dat ook in MartiniPlaza evenementen komen te vervallen of worden verplaatst. Lees meer

Over MartiniPlaza

Welkom in MartiniPlaza, welkom in Groningen

MartiniPlaza is de poort naar de stad Groningen en ontvangt jaarlijks ongeveer 500.000 bezoekers in het theater, congressen en evenementen. Het zakelijk leven van stad en ommeland ontmoet elkaar, bedrijven voelen zich gezien en komen er graag. Ze komen er met hun personeel of relaties, naar het Theater of naar een topsportwedstrijd. Ze vinden er hun weg als ze willen vergaderen of een feest te vieren hebben. Ze organiseren concerten, beurzen, tentoonstellingen en muziek evenementen. Beursexploitanten, vakorganisaties, bedrijven, belangenverenigingen, producenten, sportkoepels en topsportorganisaties, uit Groningen, de regio én ver daarbuiten.

Martiniplaza zet Groningen op de kaart door unieke producties en evenementen te (laten) organiseren of te programmeren. Business & Entertainment, dat is wat we doen.

Zes productlijnen

MartiniPlaza is vooral een commerciële onderneming. Business & Entertainment is de kern voor de zes productlijnen binnen MartiniPlaza:

  • Theater
  • Beurzen
  • Congressen
  • Topsport
  • Muziek (LIVE) 
  • Horeca

Het gaat hierbij om grootschalig entertainment (musicaltheater en muziekevenementen), de vergader-en congresmarkt, consumenten- en vakbeurzen en topsport. In alle productlijnen is de component ‘business’ nadrukkelijk aanwezig.

TopSport Locatie

MartiniPlaza en Groningen nemen een unieke positie in wanneer het om topsport en beleving gaat. Er is geen vergelijkbare locatie of stad in Nederland waar zaalsport zoveel toeschouwers trekt. Met sterk presterende clubs als Donar, Lycurgus en NIC (korfbal). Maar ook uitstapjes naar tennis (Daviscup), Darts en vechtsport zijn uitermate succesvol en kunnen rekenen op veel publieke belangstelling.

De Theateralliantie

In 2017 is MartiniPlaza een samenwerkingsverband aangegaan met de vijf grote theaters van Nederland onder de noemer De Theateralliantie

De Theateralliantie was voor seizoen 2017/2018 onder andere verantwoordelijk voor de succesvolle producties Fiddler on the Roof met Thomas Acda in de hoofdrol, Selma Ann Louis met Arjan Ederveen en Plien & Bianca en het in het bijzijn van koningin Maxima in première gegane The Color Purple. Theateralliantie-productie The Addams Family, met Tony Neef en Pia Douwes, was in januari 2019 in MartiniPlaza te zien en in 2020 staan onder meer Annie de musical en Hello, Dolly! op het programma.

De Theateralliantie verbindt theaters, producenten en makers om samen kwalitatieve voorstellingen te produceren voor de grote(re) zalen van de Nederlandse theaters zoals MartiniPlaza. Hierbij beantwoordt de Theateralliantie de vraag naar content uit de markt. De innovatieve constructie van co-creatie tussen voorheen gescheiden marktpartijen zorgt voor een gedeeld financieel risico en geeft theaters inhoudelijke invloed, wat resulteert in een betere afstemming tussen aanbod en publiek.