Over MartiniPlaza

Welkom in MartiniPlaza, welkom in Groningen

MartiniPlaza in Groningen is de grootste evenementenlocatie van Noord-Nederland voor theatervoorstellingen, congressen (nationaal en internationaal), beurzen, entertainment, topsport en vergaderingen. Jaarlijks ontvangen we ongeveer 500.000 bezoekers. Martiniplaza zet Groningen op de kaart door unieke producties en evenementen te (laten) organiseren of te programmeren. De combinatie van gastvrijheid, een eigen cateringservice en onze multifunctionaliteit maakt MartiniPlaza geschikt voor zowel zakelijke bijeenkomsten als publieksevenementen.

Missie

MartiniPlaza staat nooit stil. Als grootste en meest gastvrije venue van Noord-Nederland organiseren en faciliteren wij evenementen op het gebied van congressen, sport, beurzen, theater en muziek.  

Visie

Wij blijven ons ontwikkelen als de onmisbare bestemming voor ontmoeting, plezier, groei en succes, in onze regio en daarbuiten.


MartiniPlaza beschikt over:

 • MartiniPlaza Theater: 1 grote theaterzaal met 1.580 stoelen en 1 theatercafé (tot 100 personen)
 • 3 expositieruimtes met een totale oppervlakte van 12.500 m²
 • 1 professionele topsporthal voor 4.500 bezoekers met aparte lounge
 • 4 moderne congreszalen
 • 2 royale foyers voor ontspannen meetings, lunches & diners
 • 14 vergader- en workshopruimtes
 • Restaurant Inspirations

Deze locaties zijn geschikt voor:

 • Beurzen en tentoonstellingen

Voor het faciliteren van beurzen en tentoonstellingen beschikt MartiniPlaza over verschillende zalen; de Expo-zalen en de Borgmanzaal. De Expo 1 is ook zeer geschikt voor het huisvesten van grote concerten en sportevenementen. Er zijn uitstekende technische faciliteiten en goede aanvoermogelijkheden voor beursopbouw. De foyer is uitermate geschikt als ontvangstruimte voor de bezoekers. In de Borgmanzaal worden ‘kleinere’ beurzen gehouden. De mogelijkheid bestaat uiteraard ook om verschillende zalen tegelijk te gebruiken.

 • Vergader- en congresgedeelte

De veertien vergaderzalen van MartiniPlaza bieden plaats aan gezelschappen variërend van tien tot vijfhonderd personen. De zalen zijn onderling schakelbaar en te voorzien van moderne audiovisuele en communicatieapparatuur. De Springerzaal, met amfitheater, heeft een capaciteit van 325 zitplaatsen. De zaal beschikt over uitgebreide technische faciliteiten en is uiterst geschikt voor congressen en symposia. De ruime foyer is zeer geschikt als ontvangst- en/of expositieruimte.

 • Evenementen- en topsporthal

De Middenhal is uiterst geschikt voor beurzen, sportevenementen en grote concerten. De hal heeft de officiële internationale maten voor een topsporthal en heeft een capaciteit voor tussen de 4.000 en 6.000 mensen. Verder beschikt de Middenhal over een Business Club, een Sport Lounge, een Sportbar, luxe kleedkamers en vijf perskamers met daarin allerlei faciliteiten. Met de komst van deze faciliteiten is de capaciteit van de Topsporthal verhoogd naar 4500 zitplaatsen. De nieuwe tribune beschikt over 1100 gestoffeerde stoelen.

MartiniPlaza en Groningen nemen een unieke positie in wanneer het om topsport en beleving gaat. Er is geen vergelijkbare locatie of stad in Nederland waar zaalsport zoveel toeschouwers trekt. Met sterk presterende clubs als Donar, Lycurgus en NIC (korfbal). Maar ook uitstapjes naar tennis (Daviscup), Darts en vechtsport zijn uitermate succesvol en kunnen rekenen op veel publieke belangstelling.

 • Theater en muziek

Het theater is met haar 1580 comfortabele gestoffeerde stoelen het grootste theater van Noord-Nederland. Het MartiniPlaza Theater heeft een 25 meter hoge toneeltoren, een grote orkestbak, 60 toneelrekken en 30 kleedkamers. Het theater is uiterst geschikt voor grote theaterproducties, opera’s cabaret en andere vormen van groot gemonteerd entertainment.

MartiniPlaza producties & partnerships

MartiniPlaza is een ervaren partner in de organisatie van evenementen en geeft als event autoriteit invulling aan uiteenlopende vraagstukken. Met een eigen cateringlabel is MartiniPlaza altijd betrokken bij de organisatie. Voor een groot aantal producties is MartiniPlaza volledig zelf verantwoordelijk voor de catering. Dit betekent een betrokken samenwerking met de organisatoren van de evenementen die plaatsvinden in MartiniPlaza.

Met partnerships maakt MartiniPlaza zich sterk voor een aantrekkelijk(er) aanbod voor een breed publiek uit Noord-Nederland. Aanbod waarbij actualiteit, entertainment en innovativiteit centraal staat. Als business partner ontwikkelt en organiseert MartiniPlaza zakelijke en feestelijke evenementen met meerwaarde. Hierbij zet MartiniPlaza het eigen netwerk van bedrijven en partners in om de beste prijs en kwaliteit te bieden. Gastvrijheid en ondernemerschap zijn kenmerkend in de dienstverlening van MartiniPlaza. 

De Theateralliantie

In 2017 is MartiniPlaza een samenwerkingsverband aangegaan met de vijf grote theaters van Nederland onder de noemer De Theateralliantie. De Theateralliantie was voor seizoen 2017/2018 onder andere verantwoordelijk voor de succesvolle producties Fiddler on the Roof met Thomas Acda in de hoofdrol, Selma Ann Louis met Arjan Ederveen en Plien & Bianca en het in het bijzijn van koningin Maxima in première gegane The Color Purple. Theateralliantie-productie The Addams Family, met Tony Neef en Pia Douwes, was in januari 2019 in MartiniPlaza Theater te zien en in 2020 stonden onder meer Annie de musical en Hello, Dolly! op het programma.

De Theateralliantie verbindt theaters, producenten en makers om samen kwalitatieve voorstellingen te produceren voor de grote(re) zalen van de Nederlandse theaters zoals MartiniPlaza. Hierbij beantwoordt de Theateralliantie de vraag naar content uit de markt. De innovatieve constructie van co-creatie tussen voorheen gescheiden marktpartijen zorgt voor een gedeeld financieel risico en geeft theaters inhoudelijke invloed, wat resulteert in een betere afstemming tussen aanbod en publiek.