Parkeren en bereikbaarheid

Vanaf vrijdag 3 september 2021 vinden verschillende afsluitingen plaats op en rond de kruising van de westelijke ringweg met de Leonard Springerlaan. Zo wordt een aantal afslagen op deze kruising twee jaar lang afgesloten. De afsluitingen hebben te maken met de tijdelijke wegen bij het Vrijheidsplein.

Langdurige afsluitingen
Vanaf 3 september gaan de beide linker afslagen op de kruising voor zo'n twee jaar dicht. Verkeer vanaf de westelijke ringweg (vanuit het noorden) kan niet meer links afslaan naar de Leonard Springerlaan en het verkeer vanaf de Leonard Springerlaan kan ook niet links afslaan naar de westelijke ringweg richting het Vrijheidsplein.

Vanaf maandag 20 september is het voor verkeer vanuit Drachten niet meer mogelijk op de westelijke ringweg rechts af te slaan naar de Leonard Springerlaan. Dit verkeer moet doorrijden naar de volgende afrit. Alleen verkeer op de tijdelijke weg vanaf het Julianaplein kan rechtsaf de Leonard Springerlaan inrijden. Deze situatie geldt ook voor twee jaar.

Met de auto? In en om Groningen zijn de komende tijd veel wegwerkzaamheden. Houd daar rekening mee als u MartiniPlaza bezoekt. Bekijk alle wegwerkzaamheden in Groningen via [www.groningenbereikbaar.nl]. Bekijk via deze link de actuele situatie rondom MartiniPlaza. We houden u ook zoveel mogelijk op de hoogte via onze servicemails.

Parkeren

Tegenover de hoofdingang van MartiniPlaza vindt u een parkeergarage met 600 parkeerplaatsen. Betaal de parkeerkaart na afloop van uw bezoek bij één van onze parkeerautomaten met PIN of Credit Card.

Tarieven

Tarief Leonard Springerlaan (tegenover hoofdentree). Per uur: € 2,10 (betalen per minuut), Per etmaal: € 12,00.

Tarief A7 parking (snelwegzijde, voorbij hotel Mercure). Per uur: € 1,50 (betalen per minuut), Per etmaal: € 10,00.

Met de trein?

MartiniPlaza ligt op ongeveer 15 minuten lopen vanaf het NS-station Groningen. U kunt ook buslijn 10 richting Hoornsemeer nemen. Plan uw reis voor de actuele dienstregeling of bekijk de looproute van het NS-station Groningen naar MartiniPlaza.

Oplaadpunten elektrische auto's

Het parkeerdek van MartiniPlaza beschikt over 6 oplaadpalen van 22 kW. De laadpalen bevinden zich rechts van de betaalautomaat (houd bij het oprijden van het parkeerdek rechts aan tot u de laadfaciliteit aan uw rechterzijde vindt). Het betalen voor de elektriciteit kan met een laadpas.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Aan de Leonard Springerlaan, direct tegenover de hoofdingang vindt u in totaal 8 parkeerplaatsen voor bezoekers met een gehandicaptenparkeerkaart. Slecht ter been? Bij de receptie staan twee bruikleen-rolstoelen. Indien u hiervan gebruik wilt maken, reserveer dan tijdig via 050 5222 818.

Technische specificaties parkeergarage

Inrijhoogte dek: 2,90 meter

Inrijhoogte kelder: 1,90 meter