Nieuwe verlichting

MartiniPlaza hoogste niveau topsportlocatie met nieuwste verlichting


In samenwerking met de Technische Unie en SITECO wordt aan het einde van zomer 2020 een compleet nieuwe topsportverlichting opgeleverd in de Middenhal van MartiniPlaza in Groningen. Hiermee voldoet MartiniPlaza aan het hoogste niveau verlichting voor topsport en kan het zich meten met internationale topsportarena’s.


Nieuwe eisen en wensen, nieuw
lichtplan
Met de nieuwe verlichting in de Middenhal van MartinPlaza is MartiniPlaza de eerste topsportlocatie in Nederland die gebruik maakt van dit type armaturen. Het lichtplan is ontworpen door lichtadviseur Johan de Graaf en is zo opgesteld dat er altijd vanuit de juiste hoek verlicht wordt. Daarnaast zorgt de juiste gradenbundel voor een goede verhouding in de ruimte tussen horizontale en verticale verlichting.


Hoogwaardig kwaliteit verlichting voor spelers, publiek én TV beelden thuis

Met deze nieuwe verlichting voldoet de verlichting in MartiniPlaza aan alle eisen op het gebied van verlichting voor topsportlocaties én aan alle eisen van TV stations en (inter)nationale sportbonden. Andere topsportarena’s die gebruik maken van deze verlichting zijn de Olympische Stadions in München en Helsinki evenals het Sparkassen-Arena in Aurich, Duitsland.


Dé topsporthal van Noord-Nederland

Vanwege de Covid-19 maatregelen kunnen er geen evenementen plaatsvinden in MartiniPlaza. MartiniPlaza maakt van deze noodgedwongen vrije tijd gebruik om het pand te optimaliseren. Het gaat om een flinke investering maar hiermee blijft MartiniPlaza dé topsporthal van (Noord-)Nederland. Voor basketbal (MartiniPlaza is al jaren de trotse thuisbasis van basketbalploeg Donar), volleybal, handbal, tennis (Davis Cup), kickboksen, darten, judo, turnen, zaalvoetbal en meer. Voor zowel topsport als breedtesport evenementen.

op de foto ziet u de verlichting van de Olympiahalle in München