COVID-19 | Updates

 • 13 april 2021 

Alle huidige maatregelen worden verlengd tot en met 28 april 2021. MartiniPlaza blijft voor zakelijke en publieke bijeenkomsten gesloten.

 • 23 maart 2021

Alle huidige maatregelen worden verlengd tot en met 20 april 2021. MartiniPlaza blijft voor zakelijke en publieke bijeenkomsten gesloten.

 • 8 maart 2021

Alle huidige maatregelen worden verlengd tot en met 30 maart 2021. MartiniPlaza blijft voor zakelijke en publieke bijeenkomsten gesloten.

 • 12 januari 2021

Het kabinet heeft besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari 2021 in lockdown blijft. Dit betekent dat voorstellingen en zakelijke bijeenmsten tot 9 februari niet kunnen plaats vinden in MartiniPlaza en waar mogelijk worden verplaatst. Indien u tickets heeft gekocht bij MartiniPlaza voor een evenement of voorstelling wordt u per mail op de hoogte gebracht van verplaatste/geannuleerde evenementen.

 • 23 december 

Op maandag 18 januari 2021 start GGD Groningen met vaccineren tegen het coronavirus in MartiniPlaza in Groningen. MartiniPlaza is de eerste vaccinatielocatie in Groningen. Lees meer.

 • 14 december

Nederland gaat vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe. Dit betekent dat ook MartiniPlaza is gesloten tot en met dinsdag 19 januari 2021.

 • 17 november

Dinsdag 17 november zijn er enkele maatregelen aangepast waaronder een versoepeling onder de maximale groepsgrootte. We mogen weer 30 personen ontvangen voor zakelijke bijeenkomsten. Lees hier alle aangepaste overheidsmaatregelen.

 • 9 november

Maandag 9 november 13.00 uur gaat de XL-testlocatie in MartiniPlaza in Groningen van start. Deze testlocatie is bedoeld voor mensen uit het Noorden met klachten die passen bij het coronavirus. Lees er hier meer over.

 • 4 november

Binnen (niet in de thuissituatie) en buiten bestaat een groep uit maximaal 2 personen van verschillende huishoudens. Daarnaast zijn evenementen (binnen en buiten) verboden, met uitzondering van betogingen, samenkomsten en vergaderingen als bedoeld in de wet openbare manifestaties. Alle aangescherpte overheidsmaatregelen vind je hier en zijn in ieder geval van kracht tot en met 18 november 2020.

 • 13 oktober

Wegens de aangescherpte overheidsmaatregelen m.b.t. de bestrijding van COVID-19 zijn alle publieksevenementen van 15 oktober t/m 11 november in MartiniPlaza geannuleerd. MartiniPlaza blijft geopend voor bijeenkomsten tot 30 personen (per ruimte).

 • 2 oktober

Voor alle publieke en openbare binnenruimtes waarbij men staand (op een niet aangewezen plek) of lopend verblijft, geldt het advies om het mondkapje continu te dragen. Voor locaties waarbij men een vaste plek heeft, zoals in restaurants of theaters, kan het mondkapje worden afgezet op de aangewezen plek. Dit altijd mits aan de 1,5 meter norm kan worden voldaan. Zodra iemand de aangewezen plek verlaat, bijvoorbeeld voor toiletbezoek, wordt geadviseerd het mondkapje weer op te zetten.

 • 30 september

Woensdag 30 september heeft de veiligheidsregio Groningen een ontheffing verleend aan MartiniPlaza voor het maximum van 30 personen per zaal. Dit betekent dat MartiniPlaza meer dan 30 bezoekers mag ontvangen per zaal, mits er aan de maatregelen vanuit het RIVM wordt voldaan. Alle publieksevenementen tot en met dinsdag 20 oktober mogen doorgang vinden (met uitzondering van sportevenementen).

De ontheffing is o.a. toegekend omdat MartiniPlaza een groot cultureel belang heeft in Groningen en afgelopen periode heeft laten zien te kunnen voldoen aan alle richtlijnen en maatregelen vanuit het RIVM.

 • 28 september

Naar aanleiding van de persconferentie op 28 september zijn er nieuwe landelijke maatregelen afgekondigd om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Veiligheidsregio’s kunnen ontheffing verlenen voor het maximum van 30 personen per zaal in gebouwen die van groot belang zijn voor de regio. Momenteel wordt onderzocht door Veiligheidsregio Groningen of deze ontheffing kan worden toegekend aan MartiniPlaza.

 • 21 september

Naar aanleiding van de persconferentie op 21 september zijn er nieuwe regionale maatregelen afgekondigd. MartiniPlaza in Groningen is (nog steeds) beschikbaar voor het organiseren en bezoeken van zakelijke bijeenkomsten en evenementen. Ook voor groepen met meer dan 50 personen.